De hemeltrein naar Tibet pakken

Naar China gaan was in ieder geval al het plan, maar waarom het  dan niet direct compleet aanpakken vraagt Inge aan mij. Dus niet alleen China  maar ook Tibet is het plan en dan wel op de manier zoals je het ziet op   Discovery Channel met de Hemeltrein naar Tibet.

Een reis van 25 uur en  meer dan 1000 KM… Normaliter vind ik een tocht van 2 uur naar Amsterdam al erg  lang en als er dan ook nog eens van die luidruchtige of zatte mensen naast je  zitten realiseer ik mij dat ik toch weer de auto had moeten pakken. Maar goed  desalniettemin de hemeltrein zal en moet genomen worden om naar Tibet te reizen.  Rust en ruimte zie je overal wanneer je over de lege hoge vlaktes reist echter voor de rust moet je niet in de trein zitten. Je wordt rond een uur of 6 wel weer gewekt door gorgelende/snurkende chinezen die vrolijk beginnen aan de noedels. Maar het is wel een ervaring! Prachtige landschappen en mensen brengen je eerst tot een hoogte van 4,5 KM. Hier staat het hoogste station van de wereld (zegt internet althans) hier mochten we even luchten. Mooi om te zien hoe snel er sigaretten weggewerkt kunnen worden haha.

De reis gaat verder en duurt nog een aantal uur (aantal is relatief omdat de reis 25 uur duurt). Eenmaal aangekomen in Lhasa (Tibet) is het al avond en rijden we direct naar ons hotel. De reis was geniaal, ontroerend, lachwekkend maar vooral indrukwekkend! Mijn volgende “lange” treinreis zal de Trans Siberië expres zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verberg de preloader