Wandelen over de Chinese muur

Een wandeling maken over de Chinese muur. Als een klein kind droomde ik hier al over omdat je immers als je in de ruimte was de Chinese muur zou kunnen zien. Goed ik begrijp ook wel dat dit natuurlijk niet te doen is maar desalniettemin veel discovery gezien en veel reisprogramma’s en wilde ik altijd al een keer over die muur lopen.

Om 1 jaar kankervrij te vieren hebben Inge en ik onze spullen gepakt en zijn we er een maand erop uit getrokken in China en we zijn met de hemeltrein naar Tibet gereden. Een onvergetelijke reis waarbij dit toch ook 1 van mijn persoonlijke hoogtepunten was.

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het complex strekt zich uit vanShanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer.[1]

De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644), maar verdedigingsmuren hebben een lange historie in China. Al in de Periode van Lente en Herfst (722 v.Chr. Р481 v.Chr.) werden deze gebouwd door de talrijke staten uit die tijd. De eerste keizer van de Qin-dynastie, Qin Shi Huangdi, die China na een periode van oorlogen in 221 v.Chr. onder zijn heerschappij verenigde, versterkte bestaande muren en voegde deze samen tot een uitgestrekte verdedigingsbarri̬re aan de noordgrens van zijn rijk.

Eerlijk moet ik wel bekennen dat wanneer je er een uurtje rond loopt je de muur ook wel gezien hebt… het is gigantisch en onvoorstelbaar maarja het is en blijft een muur en die hebben wij hier in Enschede ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verberg de preloader