Leraar van het jaar

Mijn naam is Dimitri van Dillen, en ik heb de eer gehad om als leraar van het jaar erkend te worden voor mijn werk bij het ROC van Twente in Hengelo. Mijn reis naar deze titel was niet eenvoudig, maar wel buitengewoon lonend. In 2009, na mijn strijd tegen kanker, besloot ik mijn leven om te gooien en me te richten op datgene wat ik echt waardevol vind: het onderwijs.

Van consultant naar docent, mijn pad in het onderwijs was er een van constante ontdekking en groei. Ik geef les in Loopbaan en Burgerschap, Nederlands en ICT, en ik streef ernaar om mijn studenten niet alleen te onderwijzen maar ook te inspireren. Ik geloof sterk in het benutten van technologie in het onderwijs, zoals het gebruik van virtual reality om complexe concepten toegankelijk te maken en de leerervaring te verrijken.

Mijn nominatie voor de Leraar van het Jaar-verkiezing kwam als een complete verrassing. Het was een erkenning die ik te danken heb aan collega’s en studenten vanuit de inspirerende omgeving waarin ik werk. Samen hebben we een gemeenschap opgebouwd waarin innovatie en betrokkenheid bij het onderwijs centraal staan.

De kracht van technologie in het onderwijs is een passie van mij, en ik heb de eer gehad om als ambassadeur voor Educatieve Technologie binnen onze instelling te fungeren. Het ontwikkelen van een website tijdens de lockdown, waarop collega’s tips konden vinden voor het geven van online lessen (www.onderwijs-op-afstand.nl), is een van de projecten waar ik bijzonder trots op ben. Het succes ervan, met een groot aantal bezoekers zowel binnen als buiten ons ROC, bevestigt voor mij de waarde van delen en samenwerken in het onderwijs.

Mijn aanpak is er een van bescheidenheid en samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat mijn succes voortkomt uit de collectieve inspanning van ons team en de ondersteuning die ik ontvang van onze directie. Het is deze synergie die me in staat stelt te innoveren en mijn studenten een leerervaring van hoge kwaliteit te bieden.

Naarmate de verkiezing naderde, werd het me duidelijk dat, ongeacht de uitkomst, de reis zelf en de erkenning van het werk van mij en mijn collega’s de werkelijke beloning waren. Het was een moment om te vieren wat we samen hebben bereikt en om vooruit te kijken naar hoe we het onderwijs nog verder kunnen verbeteren.

Ik zie mezelf niet alleen als een leraar maar als een levenslange leerling, voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om mijn studenten te betrekken en te inspireren. Het is een voorrecht om deel uit te maken van hun leerreis en om hen te helpen hun potentieel te realiseren. Ik ben dankbaar voor deze erkenning en kijk uit naar de kansen die deze titel zal brengen, zowel voor mij persoonlijk als voor het onderwijs in het algemeen.

Verberg de preloader