Spreken over studenten & motivatie om lessen te volgen

Afgelopen week had ik de eer om als spreker te fungeren op een studiedag bij Saxion Hogeschool. Als in 22/23 uitgeroepen Leraar van het Jaar MBO, was het een unieke kans om mijn passie voor onderwijs en mijn visie op studentenmotivatie en individuele aandacht te delen met een groep gedreven onderwijsprofessionals.

Mijn naam is Dimitri van Dillen, en mijn benadering van onderwijs is misschien niet standaard. Ik geloof heilig in het centraal stellen van de student, en dat betekent soms dat je buiten de gebaande paden moet treden. De inzet van educatieve technologie speelt daarbij een cruciale rol. Het stelt ons in staat om lesmateriaal niet alleen boeiender te maken, maar ook om het aan te passen aan de individuele leerbehoeften van elke student.

De studiedag bij Saxion was een bruisende bijeenkomst waar openheid en leergierigheid hand in hand gingen. Het was inspirerend om te zien hoe collega-docenten, onderwijskundigen en beleidsmakers met veel enthousiasme reageerden op het idee van een meer gepersonaliseerde onderwijsaanpak. De discussies waren levendig en de vragen die gesteld werden, getuigden van een diepe betrokkenheid bij het welzijn en succes van onze studenten.

Een van de kernpunten die ik heb aangedragen, is het belang van het erkennen van de unieke talenten en uitdagingen van elke student. Door aandacht te besteden aan wat iedereen individueel nodig heeft, kunnen we een leeromgeving creëren die niet alleen inclusief is, maar ook elke student in staat stelt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

De feedback en de ideeën die ik tijdens deze studiedag heb mogen ontvangen, waren ongelooflijk waardevol. Het heeft me gesterkt in mijn overtuiging dat onderwijs voortdurend in beweging is en dat we als docenten de plicht hebben om ons te blijven ontwikkelen en aan te passen aan de veranderende behoeften van onze studenten.

Ik wil Saxion Hogeschool hartelijk bedanken voor de uitnodiging en voor de geweldige organisatie van deze dag. Het was een voorrecht om mijn ervaringen en inzichten te mogen delen en ik kijk uit naar de vele innovatieve wegen die we samen kunnen bewandelen in de toekomst van het onderwijs.

Geef een reactie

Verberg de preloader