MBO Almelo Experience: Inspirerende dagen voor toekomstige mbo’ers!

Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni mochten we bijna 300 derdejaarsleerlingen van omliggende scholen verwelkomen op onze locatie aan de Wierdensestraat in Almelo voor de Mbo Almelo Experience.

Het was een fantastische gelegenheid voor deze leerlingen om een kijkje te nemen in de verschillende beroepsopleidingen die ons ROC van Twente te bieden heeft. Voor het komende schooljaar moeten deze leerlingen namelijk een keuze maken voor hun vervolgopleiding, en wij dragen daar graag aan bij door hen een inspirerende en interactieve ervaring te bieden.

Een warm welkom en een gevarieerd programma

De dag begon voor de leerlingen van het Reggestijn uit Rijsen, Canisius Almelo, Canisius Tubbergen, Waardenburg College uit Goor en het Noordik College Almelo met een ontvangst in het Atrium. Op dinsdag heette ik, Dimitri van Dillen, hen welkom met een warm openingswoord, en op woensdag nam mijn collega Jennifer Pinontoan deze taak over. Het programma was opgedeeld in een ochtend- en middagdeel, waarbij leerlingen workshops volgden in drie thema’s: Economie en Ondernemen, Diensten en Producten, en Zorg en Welzijn.

Actieve workshops en doe-activiteiten

Tijdens de workshops, die elk ongeveer 25 minuten duurden, kregen de leerlingen niet alleen algemene informatie over de verschillende opleidingen, maar konden ze ook actief deelnemen aan diverse doe-activiteiten. Het doel was om hen een realistisch beeld te geven van wat elke richting inhoudt en hen te helpen ontdekken waar hun interesses liggen. Ook voor de begeleidende docenten van de vmbo-scholen was er een speciaal programma, verzorgd door onze teamdeskundigen.

Een sfeer van interactie en inspiratie

Deze twee dagen stonden geheel in het teken van interactie en sfeer proeven. De leerlingen kregen de kans om niet alleen de opleidingen, maar ook onze locatie en de sfeer te ervaren. Het was prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen meedeed en we hopen velen van hen terug te zien tijdens onze Open Dagen.

Het organiseren van de Mbo Almelo Experience was een groot succes, en ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer zo’n inspirerend evenement te mogen organiseren. Tot dan, op naar een nieuwe generatie enthousiaste mbo-studenten!

Geef een reactie

Verberg de preloader