Foo Fighters live zien en uit volle borst meezingen!

20 jaar geleden kocht ik het eerste album van de Foo Fighters omdat dat hoorde als Nirvana fan. Nu 20 jaar later kan ik ze dan toch eindelijk voor het eerst live zien. Waarom het er nooit van gekomen is weet ik zelf eigenlijk ook niet behalve dat ik afgelopen Pinkpop wilde gaan en kaarten had maar Dave zijn been moest breken in Zweden. Weg bucketlist wens omdat het concert in de Ziggo Dome ook al uitverkocht was.

Maar….. Goed nieuws op de dag zelf, ik heb kaarten gewonnen en kan alsnog mijn bucketlist item afstrepen! Bij Timur en Ramon live in de uitzending kreeg ik het te horen! Super!

Samen met Friso ben ik er naar toe gegaan om uit volle borst mee te zingen met “mijn” nummer Times like These. Hoe gaat dit nummer ook alweer? Zie het youtube filmpje hieronder:

Een show vol hits kregen wij voorgeschoteld en toen de show een stuk verder was kwam mijn nummer en kon ik mijn bucketlist item afstrepen! Ik ben een blij man! De setlist bij de foto’s toegevoegd.

De Foo Fighters werden gevormd nadat Nirvana uiteenviel door het overlijden van Kurt Cobain. Dave Grohl bracht in 1995 onder de naam Foo fighters een gelijknamig album uit, een verzameling nummers die hij bijeen schreef in zijn Nirvana-periode. Dave speelde alle bas-, gitaar- en drumpartijen zelf in voor wat hij aanvankelijk als een demo beschouwde. Hij gebruikte de naam ‘Foo Fighters’ en niet zijn eigen naam, omdat hij niet wilde liften op de aandacht rond de dood van Kurt Cobain. Grohl had zelf verwacht dat hij de naam later wel weer zou veranderen. Naar eigen zeggen vindt hij het “the dumbest band name ever”. Foo Fighters was een veel gebruikte term voorufo’s in de Tweede Wereldoorlog. Pas later formeerde hij een band: bassist Nate Mendel, drummer William Goldsmith (beiden ex-Sunny Day Real Estate) en gitarist Pat Smear (ex-Germ, die Nirvana van een versterkend gitaargeluid voorzag tijdens de In Utero-tournee) gaven de Foo Fighters een gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verberg de preloader