De verboden stad bezoeken in Beijing (Peking)

De verboden stad in Beijing… dat klinkt net als: nee je mag dat niet doen… Dus dan wil je dat juist doen! Na  het zien van de film “the last emperor” was ik altijd al benieuwd hoe het eruit zou zien daar. Vele “schat”kamers, stenen pavaljoenen en het mystieke van een stad in een stad. Die er al sinds 1420 (afgerond) staat. Op de bucketlist stond deze al een tijd en op 6 september 2010 was het zover. We mochten er naar toe.

De Verboden Stad (Zijin Cheng) werd gebouwd tussen 1406 en 1420, gevolgd door de Hemeltempel (1420) en verscheidene andere bouwwerken. Het complex is verdeeld in een ‘Binnenhof’ en een ‘Buitenhof’. Het Buitenhof bestaat uit de paviljoenen Tai He, Zhong He en Bao He. Daarbij staan de zij-paviljoens Wen Hua en Wu Ying, waar de keizer belangrijke besprekingen hield. In het Binnenhof bevinden zich de paleizen Qian Qing Gong en Kun Ning Gong, met daarnaast nog enkele paviljoens en zes kleine paleizen aan de west- en aan de oost-kant.


Dus na een uur lopen hebben Inge en ik het wel gezien en zoeken we een terras op. Wat erg moeilijk is in China aangezien ze dat er niet echt kennen. Ondertussen is Inge de grootste atractie van heel China geworden: Lange (in de ogen van chinezen) blonde vrouw dus moest ze regelmatig op de foto tot ze er horensdol van werd. Eindelijk een terras gevonden serveren ze alleen thee. Niet te doen met 35 graden zonder zon maar goed wat moet je anders. Na een uur worden we opgehaald en gaan we verder. Maar zoals het plein van de hemelse vrede en de verboden stad moet je gewoon een keer gezien hebben in je leven!2 uur de tijd om daar rond te kijken is ook meer dan voldoende want als je het eerste plein op loopt is het indrukwekkend en ontzettend mooi maar loop je vervolgens door het eertse deel heen en je komt bij het 2e deel ziet het er precies het zelfde uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verberg de preloader