Opleiding(en) volgen afronden.

IMG-20140630-WA0003

Sinds het moment van het maken van mijn bucketlist staat ook een studie volgen tot een beroep dat ik echt leuk vind hoog op de lijst. Echter in al die jaren is het er niet van gekomen, ik wilde werken, geld verdienen, reizen etc. Niets mis mee echter ben ik erachter gekomen dat ik toch veel meer waarde hecht aan een baan waar ik lol in heb dan dat ik een baan heb waar ik met tegenzin zit. Om toch een andere richting in te slaan ben ik een studie gaan volgen tot “bevoegd” docent oftewel de BVE bij het Windesheim.

In september vorig jaar ben ik begonnen en moet eerlijk zeggen dat ik in het begin dacht van ‘wat moet ik hier?’ Tot ik de groep (eigenlijk vanaf begin dit jaar) beter leerde kennen. Ik heb een onwijs leuke groep en heb veel geleerd van zowel de opleiding als van mijn mede”studenten”collega’s. Serieus een super groep waar ik veel leuke contacten aan over zal houden.

Daarnaast ben ik in januari begonnen met de Cursus Rekenleergang bij het Windesheim  waar ik ook veel heb geleerd.

Beide opleidingen ben ik zojuist voor geslaagd!!! Wederom een mijlpaal in mijn leven.

+ Nieuwe baan

++ Leuke collega’s!

+ Pubquiz avond

+ Veel geleerd (vooral hoe ik moet reflecteren op mezelf)

Een bedankje voor de volgende mensen: Marike, Jeroen, Noël, Frank, Marieke, Eva, Sophie, Herman, Mirjam, Louise, Manon, Janneke, André & Jacqueline

Deze opleiding is dus een tip voor zij-instromers:

Lesgeven in het bve als zij-instromer

Het is mogelijk om als zij-instromer in het bve les te geven. Hiervoor heeft u een geschiktheidsverklaring volgend op een geschiktheidsonderzoek nodig. Tot dat geschiktheidsonderzoek kunt u worden toegelaten als u:

  • in het bezit bent van een diploma van hbo of universiteit;
  • tenminste 3 jaar ervaring heeft in de praktijk van het beroep waarin u onderwijs wilt verzorgen. Ook beschikt u op basis van uw opleiding en ervaring over een kwalificatieniveau vergelijkbaar met hbo- of wo-niveau. Het bevoegd gezag van de opleiding beoordeelt uw niveau.

U moet als zij-instromer wel binnen 2 jaar na het verkrijgen van de geschiktheidsverklaring aantonen dat u voldoet aan de bekwaamheidseisen van niet vakinhoudelijke aard. Dat kan onder meer door het overleggen van het getuigschrift pedagogisch didactische scholing WEB.

13 thoughts on “Opleiding(en) volgen afronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verberg de preloader